За мен


Когато половин век от живота ти е отлетял
и за първи път във себе си се взреш …
и откриеш там Любов и Светлина,
разтваряш се кат роза в пролетта…

За да дариш от своята Любов и Светлина
на всеки скитник покрай Пътя,
на всеки застанал насред кръстопът,
на всеки устремен към своята мечта…
Да, това съм аз.
Едва в зряла възраст за първи път докосната от… себе си…
Казвам се Весела Стамболиева – администратор, поет и писател, но преди всичко пътешественик из необятните дебри на собствената ми същност.

Навремето, когато правех първите си стъпки в света на Духа, усетих, че пред мен се разтваря един нов и съвършено различен свят. Той ме привличаше, но в същото време ме и плашеше. Не е лесно да надникнеш в себе си, когато си изтъкан от страхове, вини, обвинения, когато външния свят е всичко, което имаш, а вътрешния са само фантасмагории и илюзии…

Книгите – те бяха първите ми Учители. Именно там, притихнала сред страниците на някоя книга, аз започнах лека-полека да повдигам плътната завеса, която бях изтъкала, за да скрия себе си от себе си.

И сега, като се обърна назад, не мога да кажа кой от всичките автори-Учители, които са преминали през ръцете ми е оказал най-голямо влияние върху мен. Не мога да кажа, че имам една любима книга, един любим филм, един любим автор. Повечето книги попадаха „случайно“ в ръцете ми, но винаги точно навреме, за да ми дадат информацията, напътствията и помощта, от които имах нужда точно в този момент.

Отдавна се каня да направя този блог и ето моментът дойде.

Има много интересни неща – книги, филми, клипове, статии, из интернет пространството. Не всичко мога да съхраня в компютъра си, а има неща, които си заслужава да бъдат прочетени или гледани не само веднъж.

Започвам този блог с идеята в него да намерят своето място креативни и вдъхновяващи материали, които да ни помогнат в нелекия, но приказен Път към себе си, към Духа, към Бога…

Пожелавам ви приятни и ползотворни минути с блога „В хармония със себе си…“


Весела Стамболиева

5 коментара:

 1. Мила Весела Стамболова, само знам, че сърцето ми трепти с вълнение да престъпя прага на твоят Свещен портал с изключителен респект и Благодарност към доверието споделено с толкова откровеност, като една "любезна домакиня" разтворила широко сърцето си за нас пришълците и читателите. Продължавам с любознателност да разглеждам, да общувам и опознавам споделеното ти сърце...няма да забравя и мъдрото събрано от опита в развитието съзнание и не на последно място тровенето с думите, което е изключително занимание в пътя ни тук...Благодаря, до скорошно споделяне отново. Светлина и Любов да греят безкрай за теб.

  ОтговорИзтриване
 2. Здравейте maica!
  Най-напред, моля да ме извините, че чак сега отговарям на Вашия коментар, но не го бях забелязала до сега...
  Благодаря за милите думи. Сърцето ми се изпълва с радост, когато виждам, че има полза и за други хора това, което правя с такова удоволствие...
  Подобен род коментари ме вдъхновяват още по-сериозно да подбирам материалите, които публикувам тук.

  ОтговорИзтриване
 3. БЛАГО-ДАРЯ!!!
  БЛАГОДАРНОСТИ и от всички мислещи и търсещи хора, които "случайно"са попаднали на Вашия блог!

  ОтговорИзтриване
 4. Оооо... Колко много обичам тези "случайности"...
  И аз Ви Благодаря!

  ОтговорИзтриване
 5. Здравейте! Чета всяко изречение от вас и разпознаваем Себе си. Винаги съм търсила начин да открия себе си и щастието и през 2018г. Срещнах Йога ... Другото го знаете!!! До нови срещи!!!

  ОтговорИзтриване