сряда, 7 март 2018 г.

МАНДАЛАТА, КОЯТО ИЗБЕРЕШ, ТИ НОСИ ОТГОВОРА, ОТ КОЙТО СЕ НУЖДАЕШ

МАНДАЛАТА, КОЯТО ИЗБЕРЕШ, ТИ НОСИ ОТГОВОРА, ОТ КОЙТО СЕ НУЖДАЕШ


Затворете очи. Опитайте се да успокоите съзнанието си. Почувствайте дишането си. Отворете очи и погледнете мандалите. Коя ви привлича най-силно? Посочeте я... А сега вижте какво послание ви носи тя, пише dama.bg.


1. Хармония
Водещ елемент – духът.
Носи в себе си енергията на лебеда с неговата грациозност и сила.
Мандалата символизира перфектния баланс между мъжката и женската енергия, ин и ян. В нея са вплетени четирите посоки – изток и запад, „танцуващи”, фриволни, и север, и юг, стабилната ос, около която се върти животът. Напомня ни за това колко е важен балансът.
Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да насочите вниманието си към постигането на хармония между тялото, ума и душата си. Започнете да отделяте време за почивка. Време, в което да се вслушате във вътрешния си глас. Време, в което да пренаредите приоритетите си, да презаредите батериите си. Време само за вас.

2. Изцеление
Водещ елемент – духът.
Носи в себе си енергията на жабата, която се свързва с пречистващата сила на дъжда, на водата.
При тази мандала всичко е съсредоточено в центъра, в сърцето. Там е източникът на изцелението. За да можем да излекуваме болката си, преди това трябва да се освободим на всички нива – физическо, емоционално и духовно.
Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да смените фокуса си. Спрете да хабите енергията си в съжаление за това, което е било и я насочете към това, което Е сега. Вникнете в ситуацията, открийте урока, който се крие в нея. Тогава ще намерите и изцелението.

3. Интуиция
Водещ елемент – духът.
Носи в себе си енергията на бухала, който вижда в тъмнината.
Мандалата изобразява интуицията като „изригваща” от същността ни, подобно на вулкан. Интуиция, която ни свързва с вселената. Извън нас. И вътре в нас. Символизира способността да „виждаме в тъмното”, да откриваме скритите послания, да намираме истинския смисъл на нещата.
Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да се вслушвате повече в шестото си чувство. Да бъдете отворени. Да виждате и чувате. Но най-вече да усещате. Приемете посланията на вселената, вижте знаците. Така ще можете да разкриете потенциала си и да живеете живота, който искате и заслужавате.

4. Визия
Водещ елемент – духът.
Носи в себе си енергията на белия тигър - прецизен, фокусиран, с будно съзнание.
Тази мандала изобразява способност да визуализираш, да съ-преживееш мечтата си, преди тя да се е материализирала. Тя символизира също хармоничната връзка между амбицията и практичността, способността да мечтаеш и в същото време да си здраво стъпил на земята.
Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да визуализирате бъдещето си. В каква посока искате да се развивате? За какво копнее душата ви? Поставете си ясни цели, вижте пътя към тях и не се отклонявайте от него. И не забравяйте – живейте така, сякаш вече сте постигнали желаното. Така то наистина ще стане част от живота ви.

5. Прошка
Водещ елемент – водата.
Носи в себе си енергията на кучето - най-добрия приятел на човека, символ на безусловната привързаност и любов.
Мандалата изразява разнопосочните ни емоции и чувства, които обаче винаги рефлектират върху едно – нашето настояще. Върху нашия живот точно сега, точно в този момент. За да бъдем в мир със себе си, трябва да смирим емоциите си, да се помирим с миналото си, с другите и със себе си.
Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да отворите сърцето си за прошката. Помислете за другите хора в живота си и каква е била тяхната роля за начина, по който се чувствате в момента. А след това им простете. Простете и на себе си.

6. Комуникация
Водещ елемент – водата.
Носи в себе си енергията на кита - пазител на тайните на океана, разказвач на неговите истории...
Тази мандала демонстрира силата на комуникацията помежду ни – всеки кръг е различен от другите и спомага за цялостната хармония. Такива сме и ние, такива са и начините, чрез които общуваме помежду си – вербално и невербално. Мандалата напомня, че трябва да се свържем със своя център и винаги, когато общуваме, да изразяваме своето истинско аз.
Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да насочите вниманието си не само към това, което казват хората до вас, но и към това, което НЕ казват. Насочете вниманието си и към посланията, които ВИЕ им изпращате. Уверете се, че те са позитивни – както за вас, така и за останалите. Говорете със сърцето си и се научете да чувате сърцата на другите.

7. Въображение
Водещ елемент – водата.
Носи в себе си енергията на водното конче - пълно с енергия, обичащо светлината и движещо се над повърхността.
Въображението е насочено отвътре навън, от нашето днес към нашето утре. Мандалата показва и друго – способността да твориш. Показва чудото на самото създаване. От една малка клетка се ражда голямото. От една малка мисъл се ражда реалността.
Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да спрете с тревогите и притесненията и да освободите въображението си. Може би отдавна не сте го правили... Може би сте забравили как... Помнете: всички отговори са вътре във вас. Просто погледнете в себе си...

8. Любов
Водещ елемент – водата.
Носи в себе си енергията на морското конче, което се свързва завинаги със своя партньор.
При тази мандала стрелките, насочени навътре, към центъра, към сърцето, символизират любовта, която получаваме от света около себе си. Стрелките отвътре навън, от своя страна, изобразяват необходимостта на любовта да излиза извън нас и да достига до сърцата на другите.
Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да се съсредоточите върху любовта. Отделете внимание за нещата, които обичате да правите. Отделете време за себе си. И ще видите как ще започнете да привличате все повече положителни хора и случки в живота си. Ще започнете да привличате любовта.

9. Състрадание
Водещ елемент – въздуха.
Носи енергията на слона, който се свързва със стабилността, с устоите и в същото време с доброто сърце и състраданието.
Мандалата изобразява хармонията, вписването, връзката между нас и другите, между нашите мисли и техните, между нашите емоции и техните. Символизира способността ни да съ-преживяваме с другите, да им съ-чувстваме.
Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да се вгледате навътре към себе си и да се запитате дали проявявате достатъчно разбиране и състрадание към хората около себе си. Запитайте се дали не сте станали твърде осъждащи и неотстъпчиви с тях. И със себе си. Отворете сърцето си за нежността и чувствителността. Тя ни прави раними. Но и тя ни прави хора.

10. Сила
Водещ елемент – въздуха.
Носи енергията на орела – проницателен, извисен над всички, стремителен.
Тази мандала символизира вътрешната ни сила, която чака да бъде пробудена. Силата, която ще ни даде криле да постигнем целите си, да реализираме мечтите си.
Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да се опитате да се издигнете над ситуацията, в която се намирате. Погледнете отвисоко. Фокусирайте се. А след стремглаво се спуснете и вземетe това, което искате.

11. Вдъхновение
Водещ елемент – въздуха.
Носи енергията на пауна – въплъщение на красотата, на присъствието, което се забелязва, на увереността...
Центърът на мандалата наподобява пера. Носи усещане за въздушност. Това е символ на творческото начало, на оригиналността, на различността. Да се изправиш гордо пред света и да покажеш истинската си красота – това значи да живееш вдъхновен живот.
Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да намерите повече смелост в себе си и да дадете израз на талантите си. Нека те бъдат пътеводна светлина в живота ви. Използвайте ги, за да вдъхновявате себе си и хората около себе си. Използвайте ги, за да осъществите призванието си. За да сбъднете мечтите си.

12. Защита
Водещ елемент – въздуха.
Носи енергията на мечката–защитник.
Сърцето на мандалата е добре защитено. Сякаш около него бдят верни стражи. А в центъра е светлината, която излиза отвътре навън. От вътрешния свят към външния.
Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да насочите усилията си към това да опазите себе си, нещата, в които вярвате, сърцето си. Не се поддавайте на външни влияния. Не се пречупвайте. Не изменяйте на себе си и на природата си. Бъдете най-верния си закрилник. Най-верния си последовател.

13. Увереност
Водещ елемент – огъня.
Носи енергията на лъва – царят, предводителят, доминантът.
Мандалата изобразява израстването, извисяването, трансформирането в по-волево, по-силно аз. Тя символизира способността да се превърнеш в лидер в собствения си живот. Да не се поддаваш на обстоятелствата, а да ги ръководиш. Да не следваш, а да водиш.
Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да се фокусирате върху това да вземете в ръце живота си. Помнете, че без значение колко трудно изглежда предизвикателството пред вас, съдбата е решила да ви изправи пред него,... защото можете да се справите! Просто се доверете на вродените си качества на водач!

14. Мотивация
Водещ елемент – огъня.
Носи енергията на коня – символ на енергията и свободата.
В сърцето на мандалата е пламъкът – този, който пали искрата в нас, който ни движи напред, който поддържа енергията ни жива. Пламъкът, който ни кара да вярваме, че няма нищо невъзможно. Стига да сме мотивирани, устремени, фокусирани. Освободени.
Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да се отърсите от ограниченията, страховете и предразсъдъците си. Почувствайте опиянението от това да бъдете себе си. Да изградите живота, който искате. Да се борите за това, в което вярвате. И да не се предавате, докато не го постигнете. Дайте поле за изява на амбицията си. Дайте свобода на мечтите си.

15. Трансформация
Водещ елемент – огъня.
Носи енергията на змията и способността й да сменя старата си кожа с нова.
Центърът на мандалата изобразява движението, което започва отвътре, от сърцето, за да се роди промяната – на Аз-а, на мирогледа, на живота. Само така е възможно израстването.
Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да отворите съзнанието и сърцето си за промяната. Пред вас е нещо голямо. Пред вас е новият ви живот. Осмелете се да пристъпите в него. Осмелете се да го изживеете. Но най-вече – осмелете се да се пуснете от старото. Загърбете го.

16. Възможност
Водещ елемент – огъня.
Носи енергията на кълвача – целенасочен и търсещ.
Сърцето на мандалата води към много посоки – така, както ние търсим пътя си. Това са опитите, които правим, за да намерим най-доброто за себе си. Чукаме на различни врати, докато не се отвори тази, която ще ни разкрие нещо наистина прекрасно – любов, мечтана работа, истински приятел...
Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да потърсите нови възможности пред себе си. Дори да не ги виждате, те са там. Само трябва да почукате. И да бъдете достатъчно настойчиви и търпеливи. Рано или късно, правилната врата за вас ще се отвори. Стига да не се откажете, преди това...

17. Създаване
Водещ елемент – земята.
Носи енергията на орангутана – символ на способността да си здраво стъпил на земята и в същото време да създаваш, да твориш.
Творческата енергия е изобразена като стрелки, излизащи от центъра на мандалата. Всичко започва с мисълта  и след това се материализира в реалност. Материализира се в света, който сами създаваме.
Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да се свържете с творческото начало в себе си. Открийте творческия си импулс. Дайте му възможност да се изяви. Дайте възможност на духа ви да твори. Няма значение какво ще правите – дали ще танцувате, ще пишете, ще рисувате, ще пеете... Важното е да си позволите да твоите... и да живеете!

18. Благодарност
Водещ елемент – земята.
Носи енергията на бизона и неговата любов и връзка със земята, която така добре познава.
Пълният лунен цикъл, изобразен в мандалата, напомня за кръговрата на живота, но и за връзката между луната и земята. За хармонията във вселената.
Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да се запитате за какво последно благодарихте. Кога за последно се почувствахте в хармония с вселената, със света около себе си. Няма значение в какъв стрес живеете, няма значение какви разочарования изживявате. Хармонията на вселената е около вас. Във вас. Стига да отворите сърцето си за нея. Стига да отворите сърцето си за благодарността.

19. Инстинкт
Водещ елемент – земята.
Носи енергията на акулата – тя знае как да изчаква подходящия момент, знае кога да се покаже на повърхността, знае кога да атакува и кога да се оттегли.
Мандалата наподобява мишена. Цел, върху която са фокусирани мисли, внимание, усилия. Концентрация в хаоса. Но преди всичко – способност да се довериш на вътрешния си глас, да се вслушаш в инстинктите си. Да се подготвиш. Да прецениш правилно кога да действаш.
Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да потърсите отново фокуса си. Заглушете шума отвън. Не позволявайте на странични влияния да ви разсейват. Следвайте инстинкта си. Той ще ви насочи по пътя ви. Той ще ви покаже правилните решения. Не се колебайте. Действате, без да се обръщате назад. Защото дълбоко в себе си знаете кое е най-правилното за вас. Време е да си го вземете.

20. Връзка
Водещ елемент – земята.
Носи енергията на вълка – неговата мъдрост и способност да се свързва с другите, да създава общност.
Мандалата пресъздава идеята за корените, от които всички черпим мъдростта си. Същите тези корени са източникът на живота. Връзката ни с нас самите. И с другите.
Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да се обърнете към истинската си природа. Чуйте мъдростта, която идва от сърцето ви. Усетете връзката си с хората до себе си. Усетете връзката си със самия живот. Осъзнайте своята уникалност. Но заедно с това приемете себе си като част от цялото, от всеобщата енергия, от магията, наречена Живот.

П.С. Не съм специалист на тема мандали, но признавам, че този текст, който случайно ми попадна в една от социалните мрежи, ми даде отговора, от който се нуждаех. Надявам се да е направил същото и за вас...

Източник: Petel

Няма коментари:

Публикуване на коментар