събота, 4 април 2020 г.

Ошо за пандемията

Ошо за пандемията


Веднъж някой беше попитал Ошо за пандемията, прочетете отговора му...

Въпросът беше :
Как да избегнем епидемията?

ОШО:
Задаваш грешен въпрос. Въпросът трябваше да е такъв: “Кажи нещо за страха да умра в сърцето ми заради епидемият? “
Как да се спасим от този страх?
Защото, много лесно е да се избегне вируса, но е много трудно да се избегне страхът, който присъства във вас и по света.
Хората ще умрат повече заради този страх, отколкото заради епидемията.
Няма вирус на този свят, който е по-опасен от страха. Разберете този страх, в противен случай ще станете живо мъртво тяло, преди тялото ви да умре.
Това, което се случва, няма нищо общо с вируса. Плашещата атмосфера, която наблюдавате в момента, е колективна лудост, която винаги намалява след известно време. Причините се променят, но този вид колективна лудост продължава да се разкрива от време на време.
Много хора или получават помощ, или умират. Това е било хиляди пъти преди и това ще продължи да се случва. И ще продължи, освен ако не разберете психологията на тълпата и страха.
Спрете да се наслаждавате на сочността на страха. Обикновено всяко човешко същество се наслаждава малко на страха. Ако те не се забавляват от страх, тогава защо ще ходят да гледат филми?
Разберете тази сочност във вас; без да я разбереш, не можеш да разбереш психологията на страха.
Погледнете сока на този страх и страха вътре във вас, защото ако приемем сочността на страха, не е много възможно да събудим своето безсъзнание.
Обикновено сте собственик на страха си, но в момента на колективна лудост вашата собственост може да бъде докосната. Вашето безсъзнание може да го поеме напълно. Дори няма да знаете кога сте загубили контрол над страха си и се страхувате от другите.
Тогава страхът може да ви направи всичко, в такава ситуация можете да отнемете собствения си живот или този на другите.
Това ще се случи толкова много в предстоящото време: много хора ще се самоубият и много хора ще убият други.
Остани нащрек. Не гледайте нито едно видео или новини, които ви създават страх отвътре. Спрете да говорите за епидемията - повтарянето на едно и също нещо отново и отново е раждането на самохипноза. Страхът е вид самохипноза. Тази идея ще предизвика химически промени в организма. Повтаряйки една и съща идея отново и отново, тази химическа промяна понякога може да бъде толкова отровна, че да отнеме и живота ви.
В света се случват много други неща, обърнете им внимание.
Медитацията се превръща в защитна аура навсякъде в търсещия, което не позволява отрицателна енергия да влезе вътре. Сега енергията на целия свят стана ирационална. По такъв начин можете да паднете по всяко време в тази черна дупка.
Седейки в лодката за медитация можете да избегнете това.
Докато смъртта не настъпи, няма смисъл да се страхувате от неминуемото. Страхът е вид глупост и доказателство за факта, че животът е живян по грешен начин. Тези, които предлагат своето днес за утре, се страхуват от смъртта.
Смъртта не е проблем за тези, които живеят живота си изцяло във всеки един момент.

Преосмислете живота. Страхът няма да реши нищо и няма лечение за смъртта.

Ако не умрете от пандемия, ще трябва да умрете още един ден и този ден може да бъде всеки ден. Ето защо: бъдете готови. Не проваляйте живота си.

Превод: Митко Марашев ™️
Публикувано от Dragomir Vazharov

Няма коментари:

Публикуване на коментар