понеделник, 7 декември 2020 г.

Съ-творение от най-висок порядък

 Съ-творение от най-висок порядък

Уейн Дайър и Естер Хикс

(откъс)

 

Какво представлява вдъхновението? 

Преди години написах една книга, „Вдъхновение“. Тази дума се състои от две части: „в-дъхновявам“, и означава „в духа“. Преди няколко хилядолетия на тази планета имало един мъдър учител – Патанджали, който казвал: „Когато сте вдъхновени от велика цел, от изключителна идея, вашите мисли разчупват оковите. Умът ви престъпва границите, съзнанието ви се разширява във всички посоки и вие се понасяте в нов, великолепен, чудесен свят“.

Всъщност, искам да ви попитам за казаното от него – когато сте вдъхновени, не оживяват ли във вас латентни сили, способности и таланти? Не установявате ли, че сте по-силни, отколкото изобщо сте били в състояние да си представите? Все едно сте почти Бог, или Първопричината, или Тао, или Божествено съзнание – независимо какво име избираме за Извора на енергия, за който говорите и от чието име се обръщате към нас.

 В последно време обясняваме този феномен по следния начин – когато се събудите сутрин, вие притежавате потенциала да пребивавате в най-висока честота, защото по време на съня импулсът на вашата точка на привличане е бил преустановен.

Затова, в първия момент след събуждането си и преди да започнете да прехвърляте през ума си хилядите неща, които са се объркали вчера, вие разполагате с най-голяма сила да се синхронизирате с Чистата позитивна енергия.

Ако насочите вниманието си към нея и позволите на потенциала да се активизира, вие се синхронизирате с онзи съзнателен Извор на енергия, който във всеки момент вижда ясно какво правите. Това не се случва от само себе си. Би следвало да се фокусирате върху тази проекция. Така най-уместно може да се опише вдъхновението.

С други думи – Изворът е там, достъпен винаги, за всички. Ние винаги сме там. Когато осъзнаете присъствието на Извора и няма вибрация, която да попречи на синхронизацията ви с Него, вие изживявате великолепни моменти. Може да го правите непрекъснато. Хората наричат онези, които го умеят, „вещи“. Но всички са способни на това. Въпрос на умение да се фокусираме. Това е.

 Източник: Здрав живот

РС, Книгата можете да поръчате от ozone.bg на цена от 2.50 лв.
Поръчах си я, доставиха ми я и вече си я чета... Заслужава си...
Е, наистина не става въпрос за Авраам, а за Абрахам, но това е една съвсем дребна подробност, в сравнение с Мъдростта и Силата, които се леят от тази книга.
Весела Стамболиева
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар