сряда, 16 март 2022 г.

Даоистко упражнение, което спаси живота на лекаря

Размахвайте ръцете си за съвършено здраве


Даоистко упражнение, което спаси живота на лекаря

 Даоисткото упражнение Пинг Шуайшоу (平甩手) е много просто. То включва практически само замахване на двете ръце.
Все пак не се заблуждавайте от неговата простота. Въздействието на древните упражнения върху здравето е огромно.
Ping Shuaishou, което може да се преведе като упражнение за успоредно люлеене на ръцете, ви кара просто да размахвате ръцете си, с леко огъване на коленете между тях. Въпреки това то спасява живота на мнозина.
Един от забележителните инициатори на упражнението е хирургът Сю Дафу от Тайван.
Хирургът бил съкрушен, когато е диагностициран с трети стадий терминален колоректален рак. Като хирург от повече от 20 години, той е наясно с въздействието на операцията и не е склонен да премине през хирургическите процедури, въпреки строгото предупреждение от медицинското му братство за вероятните фатални последици.
Случайно го запознават с даоистките упражнения. Упражнението е толкова просто, че не му отнема много време да реши да го изпробва. Резултатите били чудотворни и оттогава той никога не се отказа.
Три месеца след началото на упражнението, 5-сантиметровата бучка в тялото му необяснимо изчезва — заедно с болките. Оттогава хирургът усърдно спазва рутината да размахва ръце, за да остане здрав.
Сега той учи пациентите си да правят упражнението и призовава хората с медицински проблеми да го изпробват, заедно с комбинация от здравословна диета.
„Когато ръцете се люлеят надолу, мускулите са отпуснати“, казва той. „Това подобрява кръвообращението. Циркулацията е като магистрала, която позволява на белите кръвни телца и на другите клетки в имунната система да пътуват до проблемната зона, за да помогнат за оздравяването.“
Ако разбирате мандарин или английски, гледайте видеоклипа по-долу, за да чуете опита на хирурга. Освен него, във видеото виждате и как малко дете преодолява кожния си проблем с упражнението.
Гледайте видеото с инструкции: размахвайте ръцете си до съвършено здраве.
Смята се, че много уважаван индийски будистки монах, известен като Бодхидхарма, е въвел упражнението в Китай преди близо две хиляди години. От векове упражнението е било част от репертоара на тренировъчните програми за представители на бойните изкуства, включително монаси в храмовете на Шаолин.
Можете да изпълнявате упражнението по всяко време. В зависимост от вашето физическо състояние, можете да започнете, като направите един или двеста замаха и постепенно да увеличите до две-три хиляди. Хирургът във видеото прави две хиляди замаха на ден.
Въпреки че упражнението е добро за всеки, който иска да остане здрав, се казва, че е полезно за подобряване на редица медицински проблеми, включително хипертония, диабет, катаракта, артрит, рак, хемиплегия, мини инсулт, както и сърце, черен дроб, проблеми с бъбреците и белите дробове.
 
Етикети:
1. Размахвайте ръцете си до съвършено здраве.
2. Обикновено древно даоистко упражнение, което спасява животи.
3. Тао Те Чинг.
4. Дао на здравето – Тайната на дълголетието.
5. Д-р Уейн Дайър: Да живеем мъдростта на Дао.
6. Ученията на древната даоистка медицина.
7. Даоистката медицина се основава на следните ръководни принципи.
8. Морал, добродетел и поведение.
9. Следователно даоистката медицина има специфични изисквания по отношение на морала и добродетелта.
10. Живейте по-дълго, като се възползвате от силата на Дзин.
11. Даоистки изкуства.
12. Съществени лечебни методи.
13. Как да спрете да губите жизненоважната си сексуална енергия.
14. Хуа Туо.
15. Даоисткият монах преподава тай чи и други източни практики за насърчаване на здравето на сърцето.

РС, Малко уточнение от Приятел - Malinka Coppi каза:
Ping Shuai Gong е упражнение за люлеене на ръцете, създадено от Тайван Цигун (qì gōng) майстор Li Feng-shan (lǐ fèng shān)
Стоейки с двата крака един до друг на ширина, приблизително равна на раменете, Ping Shuaishou включва преместване на двете ръце успоредно, люлеене първо в предната част на тялото, докато достигнат височината на раменете, след което ръцете отиват назад с малко усилия. На всяка пета люлка колената леко трябва да се огъват и бързо да пружинират - веднъж, когато ръцете се люлеят към гърба на тялото, и втори път в обратната люлка към предната част на тялото.
Предлага се да се извършва 3 пъти дневно и поне 10 минути всеки път. Това ще помогне за подобряване на кръвообращението и започване на лечебния процес, ако има неразположения. Препоръчва се да се избягва пиенето на студена вода веднага след упражнението, въпреки че студената вода няма отрицателни ефекти.
Твърди се, че Ping Shuaishou лекува много неразположения, включително рак, с анекдотни случаи, съобщени в Тайван.

Няма коментари:

Публикуване на коментар