понеделник, 5 февруари 2018 г.

За вярата

За вярата...


Рамта: Трябва да знаете нещо важно: никога в нищо не вярвайте. Никога. Защото така може да убедите себе си в нещо, което тепърва ви предстои да опознаете и разберете от опит. Вярата е много опасно нещо. Вярвайки в нещо, вие давате живота си, отношението си към света и доверието си на това, което не намира отклик в дълбините на вашето същество като истина и това ви прави много уязвими. А когато сте уязвими, могат да ви манипулират, да ви заставят да си мислите, че сте прокълнати, че Бог ви е лишил от своята милост, и дори да загубите живота си. И всичко това – заради вярата.

Опознавайте с прости методи това, което искате да научите. Помолете за разбиране, а след това се вслушвайте в чувствата, които се появяват дълбоко вътре във вас. Винаги се доверявайте на мъдростта на вашите чувства. Не вървете против тях и не вярвайте в нещо, което предизвиква у вас лошо чувство.
Бялата книга, Рамта
Джей Зи Найт


 РС, Когато прочетох тази мисъл в Бялата книга на Рамта, много сериозно се замислих. Дадох си сметка, че през годините назад, в ръцете ми са попадали най-различни книги. Едни приемах с пълно доверие, с други не бях съгласна.
И сега, в този момент, разбирам, че един от Даровете, които получаваме, благодарение на книгите, е именно разклащането на вярата, разхлабването на примката на дълбоко вкоренените ни убеждения. И това става съвсем естествено, без съпротива, без борба...


Ще се радвам да разбера и вашето мнение! (в коментарите след статията)
Какво ни носи вярата?
Нужна ли ни е?

Кога вярата се превръща в знание?
Весела Стамболиева

Няма коментари:

Публикуване на коментар