вторник, 1 май 2018 г.

Екхарт Толе: Законът за изобилието – Изходящият поток определя Входящия



Две седмици практикувайте това и наблюдавайте как ще се промени вашият живот: когато ви се струва, че хората ви отказват – похвала, благодарност, помощ, любяща грижа, и така нататък – дайте им това!
Нещо ви липсва? Тогава просто действайте така, сякаш го имате и то ще се появи. И скоро след като започнете да давате, ще започнете да получавате. Не можете да получите това, което не давате.
Изходящият поток определя входящия поток.
Мислейки си, че светът нещо ви отказва, трябва да знаете, че в действителност това нещо вече го имате, но докато не му позволите да изтече навън, дори не можете да разберете, че го имате. Това точно е Изобилието.
Законът за това, че изходящият поток определя входящия, е изразен от Исус в най-силната му образна фраза:
„Давайте, и ще ви се дава;
добра мярка, натъпкана, стърсена,
препълнена ще ви дават в пазухата;
защото с каквато мярка мерите,
с такава ще ви се отмерва“.
Лука 6:38
Източникът на изобилие не е извън вас. Това е част от това кой си ти. Въпреки това, започнете с благодарност и потвърждение на изобилието, което е на разположение отвън. Бъдете пълни с живот във всичко, което ви заобикаля.
Почувствайте с кожата си топлината на слънцето, полюбувайте се на цветята в цветарския магазин, отхапете от сочни плодове или се намокрете до кости, като се напоите с богатство на падащата от небето вода.
Пълнотата на живота е на всяка крачка. Благодарността към това обкръжаващо ви изобилие събужда това изобилие, което спи във вас.
Освободете го, позволете му да изтече. Когато се усмихвате на непознат, се освобождава малко количество енергия. Вие давате.
Често си задавайте въпроса:
„Какво мога да дам тук?
Как мога да послужа на този човек, на тази ситуация?“
Не е нужно да притежавате нищо, за да се чувствате в изобилие, въпреки че ако постоянно се чувствате изобилно, нещата със сигурност ще дойдат при вас.
Изобилието е само за онези, които вече го имат.
Изглежда почти несправедливо, но е така. Както изобилието, така и липсата са вътрешни състояния, които се проявяват във вашата реалност.
Исус го казва така:
„Защото който има, нему ще се даде.
А който няма, от него ще се отнеме и това, което има“.
Автор – Екхарт Толе „Нова Земя“
Публикувано от Anna Lazarova 

Няма коментари:

Публикуване на коментар