четвъртък, 7 февруари 2019 г.

20 КЛЮЧА ЗА СЪЗДАВАНЕ НА РЕАЛНОСТТА


20 КЛЮЧА ЗА СЪЗДАВАНЕ НА РЕАЛНОСТТА



Ето Ключовете, които съдържат същността на тази книга. Те разказват една история - нашата история, която ни напомня за нашата сила да създаваме. Ключовете могат да се смятат за софтуер, който нашият компютър използва за създаване на реалността...
Нашият код за промяна. И както с всеки код, Ключовете са в определена последователност поради определена причина. Както преди да започнем да правим кекс, трябва да имаме всички съставки, за да го направим, така и тези Ключове работят само ако всяка стъпка от създаването на реалността е ясно разбрана и е на наше разположение, когато имаме нужда от нея.
Когато мисля за разбирането на тези Ключове, ми се напомня за мощната последователност на познанията, описана в мистериозната Трета книга на Кабала, наречена Sepher Yetzirah. В инструкцията стъпка по стъпка, която описва как е направена Вселената, неизвестният автор на книгата приканва читателите да преценят всяка стъпка от съзиданието поотделно. Така читателят вижда своето собствено място на силата. „Проучете с тях и пробвайте с тях, гласи текстът в древните инструкции. Накарайте всяко нещо да запази своята същина.”
Затова ви приканвам да прецените следната последователност от Ключове поотделно. Нека личната заслуга на всеки бъде мощен стимул за промяна. Работете с нея, докато започне да добива смисъл за вас. Заедно тези стъпки могат да се превърнат във ваш код за промяна на света и на вас самите.

20 КЛЮЧА ЗА СЪЗНАТЕЛНО СЪТВОРЯВАНЕ
Ключ 1: Божествената матрица представлява Контейнерът, който съдържа Вселената, мостът между всички неща и Огледалото, което ни показва какво сме сътворили.
Ключ 2: Всичко в нашия свят е свързано с всичко друго.
Ключ 3: За да отключим силата на самата Вселена, трябва да видим себе си като част от света, а не като отделени от него.
Ключ 4: Щом нещо е свързано, то си остава завинаги свързано, независимо дали е свързано физически или не.
Ключ 5: Актът на фокусиране на нашето съзнание е акт на съзидание. Съзнанието създава!
Ключ 6: Ние притежаваме силата, от която имаме нужда, за да създадем всички промени, които изберем!
Ключ 7: Фокусът на нашето осъзнаване се превръща в реалността на нашия свят.
Ключ 8: Не е достатъчно просто да кажем, че избираме нова реалност!
Ключ 9: Чувството е езикът, който „говори” на Божествената матрица. Изпитайте чувството, че целта ви е изпълнена и че на вашата молитва е отговорено.
Ключ 10: Не всяко чувство върши работа. Чувствата, които творят, трябва да са лишени от его и осъждане.
Ключ 11: Трябва да станем в своя живот нещата, които избираме да преживеем като свой свят.
Ключ 12: Ние не сме обвързани от законите на физиката, които познаваме днес.
Ключ 13: Ако нещо е холографско, всяка част от него отразява цялото „нещо”.
Ключ 14: Универсално свързаната холограма на съзнанието обещава, че в момента, в който сътворим добри пожелания и молитви, те вече са получени на мястото на своята дестинация.
Ключ 15: Чрез холограмата на съзнанието малката промяна в нашия живот се отразява навсякъде в нашия свят.
Ключ 16: Минималният брой хора, необходим за скокообразното начало на промяната в съзнанието, е корен квадратен от 1% от населението.
Ключ 17: Божествената матрица ни служи като Огледало на взаимоотношения в света, който сътворяваме в своите вярвания.
Ключ 18: Коренът на нашите „негативни” очаквания може да бъде сведен до един от трите Универсални страхове (или до комбинация от тях): изоставяне, ниско самоуважение или липса на доверие.
Ключ 19: Нашите истински вярвания се отразяват в най-интимните ни връзки.
Ключ 20: Трябва да се превърнем в нещата, които изберем да преживеем в нашия свят.
Почти всички ние имаме чувството, че съществува нещо повече от видимото за очите. Някъде дълбоко в нашата древна памет знаем, че в самите нас съществува магическа и удивителна Сила. Още от детството ние си фантазираме за нашата способност да правим нещата, които са отвъд реалията на причините и логиката. И защо не? Докато сме деца, ни предстои да учим правилата, които твърдят, че чудесата не могат да се случват в живота ни.
Нещата, които ни напомнят за нашия удивителен потенциал, са навсякъде край нас, Аномалиите на квантовата реалност може да са нещо повече от просто „странно” и „призрачно” поведение. Попитах дали свободата, която тези частици имат за придвижване в пространство-времето, наистина ни показва свобода, която може да е възможна в нашия живот. Преднамерено изчаках, преди да отговоря на този въпрос. След всички експерименти и проучвания заедно с демонстрация на онези, които са преминали границите на своите собствени вярвания, аз вярвам, че отговорът е „да”.
Ако частиците, от които сме направени, могат да общуват незабавно една с друга, да съществуват на две места едновременно, да живеят както в миналото, така и в бъдещето и дори да променят историята чрез изборите, направени в настоящето, значи ние също можем. Единствената разлика между тези изолирани частици и нас е, че ние сме направени от много от тях, сдържани заедно от силата на самото съзнание.
Древните мистици напомнят на нашите сърца и съвременните експерименти показаха на нашите умове, че единствената най-мощна Сила във Вселената живее във всеки от нас. И това е най-голямата тайна на самото Творение: силата ни да създаваме в света онова, което си представяме в своите вярвания. Макар че може да звучи твърде просто, за да е истина, аз вярвам, че Вселената работи точно по този начин.
Когато поетът Руми забелязал, че ние се страхуваме от собственото си безсмъртие, може би е имал предвид, че в действителност това е силата да избираме безсмъртието, което наистина ни плаши. Точно както Кристофър Лоуг е открил, че е необходимо само леко побутване, за да накара посветените да полетят, може би всичко, което се изисква, е леко изместване, за да се види, че ние сме архитектите на своя свят и съдба, космическите художници, изразяващи своите вътрешни вярвания върху канавата на Вселената. Ако можем да си спомним, че ние самите сме изкуството, както и самият художник, тогава може би ще можем да си спомним и това, че сме Семето на Чудото, както и самото Чудо. Ако успеем да направим това леко изместване, ние сме вече изцелени.

Откъс от книгата „Божествената Матрица“
на Грег Брейдън

Няма коментари:

Публикуване на коментар