петък, 6 април 2018 г.

Лечение с цветна вода и светлинаАвтор: Жозета, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

За това, че може да се лекува с цветове е известно още от древни времена. Това лечение са използвали народите на древните цивилизации на Китай, Индия и Египет и Атлантида. Храмовете в Древен Египет били строени така, че в тях попадала слънчева светлина, която лекувала хората. Средновековните катедрали били украсявани с цветни витрини и прозорци, а в Атлантида, е имало кръгли храмове със специални помещения, където са лекували хора, съчетавайки естествена светлина и кристали. В днешно време лечението с цветове е отново много популярно. Един от видовете на това лечение е това с цветна вода.
Водата запомня цвета и съхранява неговите свойства и качества. И използвайки след това, тази вода за лечение ние възприемаме положителното въздействие на цветовете.

Как се приготвя цветна вода?
За приготвянето на цветна вода е необходимо да се сложи вода в цветни съдове, или стъклените съдове да се увият в цветен целофан или хартия.
За зареждане на водата са необходими 3 часа на слънчева светлина, след което, с нея не бива да се злоупотребява. За възрастен приема е от 2 до 3 супени лъжици, а за дете чаени. Най добре е, да съхранявате цветната вода в хладилник или на прохладно място за да не загуби енергийния си потенциал.
Най много до 3 дни може да съхранявате цветната вода, а най добре е ежедневно да я зареждате с тези цветове, които са ви нужни.

Влияние на цветовете
Зелената вода премахва възбудата и раздразнението и възстановява баланса. Тази вода е ваш помощник при стрес.
Успокояващ ефект има и синята вода, тя  не само може да смекчи конфликта вътре във вас, но и да го потуши. Счита се, че няма конфликти там където има кана с вода поставена на синя поставка.
Жълтата вода подпомага умствените процеси и засилва паметта.Тя се използва срещу депресията, за повишаване на настроението. Особено много ще помогне на вашето дете ако му предстои изпит.
Ако страдате от прекомерен апетит и искате да отслабнете ще ви помогне водата с цвят индиго, а ако работата ви е непрекъснато на компютър, е чудесна за вас тюркоазената вода.
Червената вода, премахва студа и дарява жизненост. Ако чувствате отпадналост и не сте активни тя ще ви помогне.
Оранжевата вода е полезна за тези, които желаят позитивни промени в живота си, но нямат достатъчно сили да изпълнят плановете си.
Виолетовата вода ще ви помогне да засилите интуицията си и да чуете вътрешния си глас. Тя е за тези, които се чувстват отчаяни и без късмет. Тя ще ви помогне по лесно да намерите решение на проблемите си.
Препоръчително е да се придържаме към правилото: цветната вода в топлите нюанси – жълто, оранжево, червено да консумираме рано сутрин, а в студената гама след обяд, като зелената вода може да консумирате през целия ден.

Друг успешен метод са вани с цветна вода, които са използвали в древен Египет. За целта за зареждане на водата се използват цветни соли.
Лечението с цветна вода се комбинира успешно и с използването на цветна светлина за конкретни проблеми. Като методите за лечение с цветна светлина са различни и могат да се прилагат успешно и в домашни условия. Много е успешно се използват цветни лампи, също така се използват цветни диапозитиви и стъкла.

Няколко истински случая
Лечението с цветна вода и светлина е помогнало на много хора и по различен повод. Младата майка Ирина от Петербург споделя за нейното малко момиченце Лена, което когато е на една година има много висока температура и се чувства много отпаднало и кашля.
Ирина, която е прочела за метода на лечение с цветна вода, го прилага за детето си. Тя завива кана с вода със синя цветна хартия и я оставя да се зареди на слънце за няколко часа, след което я дава на детето няколко дни да пие. Заедно с това, тя облича детето предимно със сини и зелени цветове. Заедно с традиционното лечение използването на този метод много бързо е довело до успокояването на малката Лена и тя се е почувствала видимо по-добре. При кърменето например, за да се стимулира лактацията ежедневно 30 мин. се препоръчва облъчване на гърдата в оранжево, а за да се  намали количеството на кърмата ежедневно облъчване по 30 минути в синьо или индиго.
Друг интересен случай е този с Мая от Москва, която  разказва, че от малка няма сливици и редовно страда от възпалено гърло и бронхит.
Използвайки описания по-долу метод за лечение на бронхит с оранжева светлина, тя поставя оранжево стъкло пред лампа и остава така, 10-15 мин, всеки ден, като заедно с това пие заредена в синьо вода за успокояване на гърлото.  Поради, това че е пила много лекарства, тя решава да се обърне към алтернативната медицина и цветолечението и след 5 дни се радва на голямо подобрение като самата тя се чувства по-добре и с нови сили.
Игор от Одеса, споделя колко много му е помогнал този метод на лечение и профилактика за проблемите му със сърцето. Използвайки ежедневно заредена със зелено вода и хранейки се предимно с зелени продукти, за 1 месец той видимо подобрява състоянието си. През това време той се разхожда много сред природата и се облича предимно в синьо-зелени цветове. Използването на зеленият цвят за лечение на сърцето не е случайно. Чрез него се подобрява състоянието на сърдечната чакра, която е с изумрудено зелен цвят.
Детският психолог И.Тимофеевна ни разказва за това, колко е успешно използването на цветовете в нейната практика при лечението на малки и по големи деца, помагайки им да се преборят с притесненията и различни форми на депресия, при което се използват най-вече цветовете от топлата гама, като жълто и оранжево.
Всички тези случаи ни показват, колко много и по какъв различен начин можем да подобрим състоянието си използвайки, цветовете и различните методи на лечение с тях.

Кой цвят какво лекува?
За подобряване на общото здравословно състояние ще се нуждаете от набор от седем основни цвята и прилагането на междинни нюанси: червено, жълто, оранжево, зелено, синьо, червено, лилаво, пурпурно, жълто, синьо-зелено, синьо-виолетов, лимон, червено- оранжево, жълто-зелено, синьо- лилаво.
Конкретни цветове или комбинация от тях се използват при конкретни здравословни проблеми.
Абсцеси - облъчване със синьо, синьо-зелено, синьо-жълто (15-25 минути 4 пъти на ден).
Алергия - лечение със зелено, розово, оранжево (30-35 мин. 3 пъти на ден).
Анемия – използване на червен цвят, комбинация на цветна светлина и цветна вода.
Астма – пие се една чаша вода, облъчена с оранжева светлина, а по време на пристъп – облъчване с лилава светлина.
Безсъние – облъчване със зелено, 30 минути преди сън, или прием на зелена вода.
Възпалено гърло – облъчване  със синя  светлина (15 мин).
Болка в сърцето – облъчване със зелено в сърцето 3 пъти по 35 минути.  Пие се със зелена вода и се ядат повече зелени продукти.
Брадавици - облъчване със синя светлина от 20 см за 25 мин.
Бронхит – облъчване с оранжева светлина.
Вагинит - облъченване със синя светлина 3-4 пъти на ден по 15 мин.
Гастрит - последователно облъчване със синьо и жълто 4 пъти на ден за 15 минути.
Хемороиди – облъчване със синя светлина, пие се и заредена със синьо вода.
Грип – облъчване с оранжево в далака и зелено в гърлото.
Депресия - облъчване жълто и златна светлина (3 пъти на ден в продължение на 15-20 минути).
Диабет – облъчване с жълти, сини и златни цветове в слънчевия сплит и зелено в панкреаса.
Екзема – облъчване със синя светлина върху нарушените участъци от кожата и налагане на "сини " превръзки.
Емоционален стрес – облъчване на главата и сърдечната чакра и слънчевия сплит с оранжева и златна светлина 3 пъти дневно в продължение на 20 минути. Да се носят дрехи в светли цветове.
Пневмония - облъчване с цвят индиго на всеки 3 часа по 30 мин.
Възпаление на окото – използва се синя светлина.
Възпаление на ставите – облъчване с нюанси на синьо (синьо, индиго, синьо-зелено, синьо-виолетово), 5-6 пъти дневно в продължение на 20 минути.
Чернодробно заболяване – облъчване със зелена светлина и да се предпочитат в менюто зелени храни.
Бъбречно заболяване – облъчване  в цвят  индиго.
Заболявания на далака – облъчване в лилаво, жълто или оранжево.
Сърдечно заболяване - зелена светлина, 4 пъти на ден в продължение на 15 мин. Дрехите предимно в зелени тонове.
Камъни в жлъчката - жълта светлина се облъчва 3 пъти на ден в продължение на 30мин.
Кашлица – облъчване в областта на гърдите 2 пъти на ден по 25 мин. и прием на вода заредена с оранжево.
Мигрена - облъчване 15 мин., със зелено, синьо и златно.
Ринит - облъчване в продължение на 15 мин. със светлина с цвят  лимон, а след това в продължение на 10 минути с  червен и накрая зелен  цвят - 15 мин.
Нервност – тюркоазена светлина в щитовидната жлеза, сърцето, стомаха по 20 минути дневно.
Ревматоиден артрит – облъчване със сапфирено синьо в слънчевия сплит и бъбреците, далака.
Температура – при висока температура, облъчване със синя светлина, няколко пъти на ден по 30 мин. Пие се вода заредена със синя светлина.
Това е обобщен списък на метода за комбинирано лечение с цветна вода и светлина, който може да се използва от всеки един от нас.

Още за ползите от лечението с цветна вода
Цветната светлина се използва и много успешно за изчистване на чакрите и възстановяване на потоците на енергия в организма, като всеки цвят се използва за съответната чакра. То намира важно приложение в съвременната енерготерапия и алтернативна медицина.
Лечението с цветна вода и цветна светлина, не заменя конвенционалната медицина, то е средство, което ни помага сами да си помогнем и с нищо не вреди. Тези два метода са само част от многообразието в цветотерапията. Тя се прилага много ефикасно последните години и в методите на естетичната медицина.
Цветотерапията се прилага по много успешен начин  в съвременните методи за лечение под различни форми, а особено ефикасна се оказва при лекуването на малки деца. Тя е безопасна терапия, която намира все повече приложение и привърженици.
Според последни изследвания на руски и западноевропейски учени, всеки звук отговаря на определен цвят и по този начин лечението с цветове успешно се комбинира с музиката и музикотерапията.

Цветовете са навсякъде около нас и могат много успешно да ни помогнат в това напрегнато ежедневие.


Няма коментари:

Публикуване на коментар