неделя, 28 октомври 2018 г.

Д-р Грег Брейдън: Краят на света 2012 вече се е случвал!


Предишните цивилизации загинаха, защото не разчетоха правилно знаците на прехода в нова епоха
Вашингтон, САЩ 05 Ноем. 2012, 15:25


Когато чуят предсказанията за 2012 година, мнозина се питат дали съществуват научни доказателства. Грег Брейдън разглежда вероятността за обръщане на магнитните полюси на Земята през 2012 и значението на това събитие за живота на планетата. В последната си книга “Изречената истина” авторът използва като отправна точка невероятните постижения и предсказания на маите, за да ги съпостави с онова, което ни е известно днес и да потърси научни доказателства, че магнитните полюси на планетата ще се обърнат и че слънчевите бури са признак за предстоящата промяна. Брейдън черпи доказателства от физиката, от квантовата теория и от историческите тенденции, за да прецени каква е вероятността да ни сполети масово унищожение или да станем свидетели на появата на нова реалност през 2012 година. След като претегля доказателствата, авторът твърди, че изборът е в нашите ръце. Това интервю той дава по радио "Фемили", в "Шоуто на д-р Лори".
- Казвате, че 2012 не е краят на света, но е край на една световна епоха – цикъл от 5 125 години?
- Някои хора говорят за 2012 като за всяка една банална новина, която чуват всеки ден. Други, които не са чували за 2012, ще си кажат: “Че какво й е особеното на тази дата?”
- Може би мислят, че е нещо като Компютърен проблем 2000?
- Абсолютно! Бях инженер и работех в отбранителната индустрия през Осемдесетте, когато за пръв път чух за 2012. Някои хора буквално казваха: “Това е краят на света”. Други казваха: “Това е краят на света, както го познаваме.” А трети пък смятаха, че е началото на хиляда години мир. Всеки, когото попитах, имаше различно мнение. Това, което открих като учен бе, че единствения начин да науча какво е 2012 е да разбера хората, които са създали този календар. А единствения начин да ги разбера бе като проумея големите цикли на времето.
- Какво имате предвид под “цикли на времето”?
- Днес науката ни казва, че ние, на тази планета, нашият живот и нашата планета най-общо сме под влиянието на големи цикли от време – цикли, вътре в други цикли, които също са вътре в трети... Някои от циклите познаваме - като 24-часовият цикъл на деня и нощта, 28-дневния цикъл на жената. Но големите цикли покриват толкова обширни периоди от време, че няма как да ги забележим – те често покриват прехода от една цивилизация към друга. Сегашният ни цикъл е 5 125 години и е свързан с астрономическо събитие, което се е случило през 3114 г. преди новата ера.
- Сега, това е съвсем неразбираемо за хората – 3114 пр. н. е.?
- Приключва на 21 декември, зимното слънцестоене.
- И на този ден, казвате, Слънцето ще застане в линия с екватора на Млечния път?
- Какво ще се случи тогава – трябва да бъдем много внимателни, когато говорим за това – има такава конфигурация и Земята попада в нея през наистина дълги периоди от време. Учените са открили – това вече е публикувано – че центърът на Млечния път е изключително мощен източник на магнитна енергия. Той има огромно влияние върху Земята и затова е много важно къде се намираме спрямо него. На декември 2012 ще имаме пряк достъп – линеарен път дотам, непрекъснат от никоя планета или звезда – пряк достъп до това енергийно поле.
- Това означава ли, че полюсите на Земята ще се разменят и ще имаме три дни пълна тъмнина?
- Няма научни доказателства, които да подкрепят това твърдение.
- Радвам се да го чуя!
- Има прекалено много спекулации по тази тема. Магнитните полюси са се сменяли в миналото. Мога да ви кажа като геолог, че това се е случвало 14 пъти през последните 4,5 милиона години. Всеки път, преди магнитните полюси да се сменят, те трябва да отслабнат до определена степен, преди смяната да се осъществи. Въпреки че наблюдаваме известно намаление на магнитното поле на Земята през последните 100 и нещо години, то все още е прекалено силно. Имаме много по-важни неща, за които да се тревожим.
- Можем ли да мислим за времето като нещо, следващо определен ритъм и цикли, които управляват всичко – от атомите до галактиките? Можем ли да мислим за нещата, които се случват като за събития, породени от цикли?
- Основното е, че времето е като вълна, която се движи в една посока. Точно сега то се движи от сегашното време към бъдещето. И така събитията, които се случват сега като 2012 например, са се случвали и в миналото. Ако знаем къде да потърсим в миналото, ще получим добра идея какво можем да очакваме в бъдеще. Вълните на времето следват естествени ритми, цикли и естествени прогресии. Това означава, че ние можем да изчислим, премерим и предскажем кога някое събитие ще се случи отново, и отново, и отново. Това означава, че можем да вземем годината 2012, да изчислим със задна дата кога семената на това, което се случва днес, са били посяти. Можем да видим в геоложките проучвания да проверим какво се е случило тогава на планетата. Или да погледнем археологията – какво се е случило на хората тогава, и така можем да разберем какво ни очаква през 2012 и годините след нея.
- Твърдите, че обстоятелствата около предречения от Маите край на света вече са се случвали?
- Абсолютно!
- Какво можем да направим, за да подготвим Земята за промените, които ще настъпят?
- За да се подготвим за това, което ще стане, трябва да знаем какво ще стане. Предстои ли голяма промяна на Земята? Да. Означава ли това, че нещо не е наред, или нещо се е счупило? Не. Това винаги се случва, когато достигнем крайната точка на голям цикъл. Също така ние до голяма степен изпитваме големите промени, които от векове предсказват много хора. Видяхме цели крайбрежни градове изтрити от лицето на Земята. Видяхме опустошителни земетресения и цунамита. Също така огромните горски пожари. Милиони хора, умиращи от болести.
- Каква е поуката?
- Добре е да се подтотвим и да помагаме на другите хора, които са по-пострадали от нас от тези промени. Но ето същественото: Геологичните проучвания сочат, че тези промени са много интензивни, но също така и кратки. Няма да траят поколение след поколение... Според археологичните проучвания, когато миналите цивилизации са стигали точката от цикъла си, в която се намираме ние сега, те правели грешка, която ние не трябва да повторим.
- Каква е била тази грешка?
- Когато светът е започнал да се променя, миналите цивилизации не разбрали тази промяна. Те започнали да се сражават едни с други за ресурсите. И в тази ожесточена конкуренция във време на световна промяна, загубили всички. Никой не спечелил. Цивилизациите се сринали. Например Египет, 20-та династия, е рухнал точно през този период и никой не бил чувал за цивилизацията му хилядолетия по-късно. Точно сега ние сме в момента, в който трябва да решим ще бъдем ли заедно през този период, за да се прехвърлим отвъд времето на промяната. Ако повторим грешките от миналото, всички ще изгубим.

Интервю на Лори Надел
Превод: Дилян ВЪЛЕВ
Източник:


Няма коментари:

Публикуване на коментар