неделя, 28 април 2019 г.

Състоянието Flow или ключът към истинското щастие


Състоянието Flow или ключът към истинското щастие



Чрез практикуването на тези „задачи“, практикуващият може да осъзнае, че няма обикновени моменти, а само обикновени състояния на ума.
Опитайте и вие. Изберете нещо просто, което правите всеки ден – миенето на зъбите, миенето на чиниите, изкачването на стълби и го превърнете в метод за навлизане във “flow“.
Първа стъпка – преди да започнете да вършите нещо, спрете и направете три дълбоки бавни вдишвания. Умът ви трябва да е фокусиран единствено върху дишането ви и нищо друго.
Втора стъпка – фокусирайте се върху вниманието си в настоящия момент. Представете си, че миналто и бъдещето не съществуват.
Трета стъпка – бавно, с преднамерени движения, започнете да извършвате действието, като сте фокусирани единствено върху него.
Четвърта стъпка – задръжте ума изцяло фокусиран върху това, което правите. Ако мислите ви започнат да протичат на автопилот, опитайте се отново да се фокусирате.
След време вие можете да внесете “flow“ във все повече неща от ежедневието и да започнете наистина да се наслаждавате на почти всичко, което правите.

Няма обикновени момент. Всеки момент е скъпоценен дар.

Цялата статия можете прочетете тук.


РС, А дали сега не е най-удобният момент да започнем практитуването на това простичко упражнение, което би имало огромен ефект върху качеството на нашия живот...
Весела Стамболиева

Няма коментари:

Публикуване на коментар