четвъртък, 21 май 2020 г.

До Земята / Down to Earth

До Земята / Down to Earth


Замисляли ли сте се какво отличава човекът от животните?
“Разумът”, ще речете вие. Може би. Да, той ползва разум, така, както животното ползва клюнът си или лапите си. Но това не го прави РАЗУМЕН.
Всъщност, това, което ни отличава е, че ЧОВЕКЪТ Е ЕДИНСТВЕНОТО СЪЩЕСТВО НА ЦЯЛАТА ЗЕМЯ, КОЕТО СЕ ОТРИЧА ОТ ИНСТИНКТИТЕ СИ. А какво е инстинктът? Това е най-доброто от опитът на милиони хора преди нас, запечатан в гените ни.
Но човекът се отрича от този опит. И дефакто се превръща в единственото същество на планетата, което СЪЗНАТЕЛНО ПОВРЕЖДА ТЯЛОТО СИ. Друго такова няма, дори мравките не го правят, защото и те имат инстинкт.
Най-ярка проява на това са болестите. Животните страдат от 150-200 болести, които остават неизменни от векове насам. При човекът вече са над 10 хиляди, без да броим разновидностите им и списъкът им се увеличава с всяка измината година, въпреки напредъка в медицина. А, както се казва, един въздух, вода и слънце споделяме с животните.
Един от тези инстинкти е ходенето бос. Всяко дете обича да играе босо и голо, но ние ги принуждаваме да носят обувки и дрехи. Боже опази, ако някое дете в детската градина реши да си свали обувките и да потича босо по двора – веднага ще бъде наказано. А това не са детски прищявки. ТОВА Е ПРОЯВА НА ИНСТИНКТ.

И точно за босите крака е този кратък филм. За един от инстинктите, от които сме се отрекли и какво коства това на нас и децата ни.
В последно време се заговори, че в основата на така наречените автоимунни заболявания, които са бич за модерното човечество  – рак, диабет,  артрит, сърдечни заболявания и др. стоят хроничните възпалителни процеси. Това се потвърждава вече и скорошното откритие, че възпалението на артериалната стена е истинската причина за сърдечната болести. Потвърждава се и от много лечители и доктори: http://www.lechitel.bg/newspaper.php?...  Знам доктор в Кипър, който лекува множествена склероза просто премахвайки възпаленията от тялото. Той самият е излекувал себе си.
Защо животните не страдат от хронични възпаления, диабет, рак и др? В същото време, само животните, които живеят на закрито и не стъпват на земята споделят човешките болести. Замисляте ли се какво ви причинява липсата на физически контакт със Земята? Колко пъти стъпвате  боси на земята? Веднъж седмично? Веднъж месечно? А сигурно има хора, които  цяла година нямат контакт със земята. В анкета, която проведох с над 200 човека се оказа, че 53% от хората не стъпват боси на земята нито веднъж през седмицата

А това може да окаже много важна, липсващата връзка със здравето ни. Вижте филма и сами решете за себе си. Не забравяйте да включите субтитрите.

В последно време се заговори, че в основата на така наречените автоимунни заболявания, които са бич за българите – рак, диабет, артрит, сърдечни заболявания и др. стоят ХРОНИЧНИ ВЪЗПАЛИТЕЛНИ ПРОЦЕСИ. Специалистите открито говорят, че възпалението на артериалната стена е истинската причина за сърдечните болести: bit.ly/35Zz1fL. Потвърждава се от други доктори: bit.ly/2T7Y0YQ

ПРИЧИНАТА ЗА ХРОНИЧНИТЕ ВЪЗПАЛЕНИЯ В ТЯЛОТО ОСТАВА НЕИЗВЕСТНА ЗА НАУКАТА, ВЪПРЕКИ МНОГОТО ИЗСЛЕДВАНИЯ.
Но ето, един съвсем обикновен човек, електротехник, случайно открива причината. И тя е...
ЛИПСА НА КОНТАКТ СЪС ЗЕМЯТА
Тялото ни е био-електрическа система, органите и клетките ни работят с електрически импулси. И като всеки качествен уред тялото трябва да има е заземено. НО ТО НЕ Е.
Ние българите се откъснахме от природата. Натъпкахме се по градовете, с асфалта и бетона, изолирани от земята с обувките си. Колко от вас стъпват всеки ден боси навъм, по голата земя? Анкетата ми bit.ly/2LrbCdE показва, че едва 14% го правят. А за останалите 86% възниква сериозен електрически дисбаланс в тялото, който причинява скрити хронични възпаления, а те след време докарват рак, диабет, сърдечни заболявания и още куп болести.
Изгледайте видеото (само 15 мин. е) и ще разберете, колко е лесно да бъдеш здрав - достатъчно е да се завърнеш към природата.

Източник: Горски Пътник


РС, Да се върнем към земята...
Преди време бях чела, че човешкото тяло и пръстта са еднакви по химически състав, като разликата е само в количеството на някои от съставните химически елементи...
Да се замислим и да си дадем сметка до каква степен лишаваме себе си от най-ценното и при това безплатно "лекарство" - връзката ни със земята...
Весела Стамболиева

Няма коментари:

Публикуване на коментар