вторник, 31 юли 2018 г.

За Огледалата


За Огледалата


Преживяването, което наричате физическа реалност, не е нищо повече от едно огледало ... буквално, физическата реалност не е нищо ... тя не е нищо, нищо ... едно ни-що.
Използвайте аналогията със средството, което на вашата планета наричате стъклено огледало. Ако си помислите за него за момент, отражението на лицето си, което виждате в огледалото, всъщност не се намира в огледалото ... стъклото е отразило обратно към вас светлината на лицето ви.
Ето защо, вие виждате отражението, което означава, че в самото огледало няма нищо ... ни-що.
Огледалото всъщност е празно ... тъй като е идеален отражател, то не задържа никаква част от светлината и ви я връща цялата обратно ... ето защо вие виждате отражението.
Физиологичната реалност, приемете това буквално ... е едно огледало, само че по-сложно огледало, едно холограмно огледало ... едно многоизмерно огледало, поради което вие не винаги разпознавате своите отражения. Но повярвайте ми ... те са ... всички отражения са отражения на самия/самата вас. Искам да кажа буквално – всеки предмет, лице, място и нещо, всяка ситуация ... всяко обстоятелство, всеки момент във времето и пространството – това сте вие, отразени обратно към себе си, от конкретната гледна точка, която избирате за своята изява в този конкретен момент.
Когато започнете да разбирате това като истинския физичен принцип, ще започнете да осъзнавате, че всичко, което се случва във физическата ви реалност, не трябва винаги да бъде точно едно към едно отражение на това, което представлява за даден човек, сравнено с това, което може да означава конкретно за вас. Фактът обаче, че вие го преживявате, означава, че то има нещо общо с вас и вие може винаги да научите нещо от отражението, защото отражение има винаги и ако започнете да го разбирате като отражение, ще започнете да разбирате, че вие сте първопричината на живота си, че вие имате възможността, ако се отнасяте към реалността като към отражение, да я разгледате внимателно и да прецените дали харесвате отражението, което получавате.
Идеята е, че ако решите да не предпочитате дадено отражение, тогава става въпрос да промените това, което излъчвате, за да получите различно отражение и това ви позволява да знаете, че винаги имате възможност за избор ... вие притежавате свободната воля да избирате на какво равнище и как ще преживявате себе си в понятието, модалността, която наричате физическа реалност.

Обстоятелствата всъщност не пораждат определено състояние. Състоянието генерира обстоятелствата.
Башар

Няма коментари:

Публикуване на коментар