вторник, 28 юли 2020 г.

Как да направим алкална вода?


Как да направим алкална вода?Може би сте чували за нея, но не знаете подробности. Алкалната вода се препоръчва за добро здраве, по време на боледуване и лечение, докато тренирате активно, но не и през цялото време. За правилното функциониране на организма е означение доброто ниво на pH. То би могло да се поддържа чрез консумацията на алкална вода.

Нейните здравословни ползи за тялото и организма са обобщени в следния списък:
Както казахме, тя съдейства за поддържане нормални нива на pH. Освен това:
1. Доказани са ползите ѝ относно намаляването на риска от рак и други хронични болести;
2. Временната ѝ консумация е начин да се предпазите от проблеми, свързани с храносмилателния процес. Тя служи като превантивна мярка;
3. Елиминира свободните радикали и пречиства организма от токсични натрупвания;
4. Забавя процеса на стареене и съдейства за подмладяването на вашата кожа. Освен за здраве тя се пие и за красота.
Алкална вода може да закупите от магазин или да си приготвите сами вкъщи. Тайната за получаването ѝ се крие в процеса на филтриране. Ето как бихте могли да направите алкална вода у дома.


1-ви начин: Необходим ви е литър и половина вода, в който да прибавите резени от един лимон и 1 ч.л. сода;.
2-ри начин: Вземете отново литър и половина вода, в който този път ще добавите сока от един лимон и хималайска сол. Препоръчително е да пиете водата, приготвена по този начин сутрин, и то по 2 чаши.
3-ти начин: Вземете същото количество вода, като този път я сварите за около пет минути, за да увеличите нивата на pH. След като я свалите от котлона, изсипете в съд, може би бутилка, която може да затворите с капачка. Съхранявайте на хладно място с умерена температура.

Без значение кой начин на приготвяне на алкална вода изберете, знайте, че не трябва да изпиете колкото се може повече от нея, напротив. Тя се пие по-малко, така че две чаши на ден ще ви бъдат напълно достатъчни, за да почувствате разликата в организма си.
Не забравяйте да се допитате до личния си лекар преди да започнете да приемате алкална вода!
Източник: gotvach.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар