събота, 17 ноември 2018 г.

За конспирациите


За конспирациите



Участник: Какво е мнението ти за хора, чиито умове са ангажирани с конспирации?
Башар: Обърни внимание на това, което току-що ти казах, ако имаш система от убеждения, която гравитира около това да виждаш всичко в живота през отрицателни очила. Помни, че всичко това са все истински реалности. Ти получаваш преживяванията, върху които се фокусираш. Така че тези хора, които имат убеждения, според които съществуват конспирации на всеки ъгъл, ще преживяват конспирации на всеки ъгъл. Това ще бъде версията на Земята, която ще преживеят. Не казваме, че не съществуват такива неща като конспирации - разбира се, че ги има, защото самите конспирации обикновено са продукт на системи от отрицателни убеждения, по начина, по който обикновено разглеждате конспирациите на вашата планета. Разбира се, всеки път когато се съберат заедно хора и започнат да дискутират сходни неща или разглеждат нещата в сходен контекст, технически погледнато, това е конспирация. Всеки, който прави нещо с някого другиго, извършва конспирация с него, в неутралния смисъл на думата. Ние обаче разбираме начина, по който хората във вашия свят обикновено употребяват думата конспирация. Те обикновено й придават отрицателен контекст. Обаче отново: идеята е, че хората, които имат основани на страх системи от убеждения, ще виждат конспирация под всеки камък и ще преживяват резултата от това. Какво предпочиташ? Така че ако предпочиташ да не преживяваш това, имай позитивно настроена система от убеждения и макар че може да наблюдаваш наличието на конспирация някъде, или може да виждаш как някой твърди, че има конспирации навсякъде, това не означава, че някакви така наречени конспирации ще засегнат въобще твоя живот по някакъв конкретен начин. Защото ти ще бъдеш на различна честота, на различна дължина на вълната, и каквито и да са чуждите намерения, те просто няма да могат по никакъв начин да ти повлияят отрицателно. Така че изборът е твой.
Участник: Няма отрицателни същества на тази планета, с които ти да си запознат?
Башар: Разбира се, че има много същества на вашата планета, които са отрицателно ориентирани, но какво от това? Какво общо има това с живота, който ти избираш да преживееш? Защо просто не съществуваш на дължина на вълната, която ще направи това, което те извършват напълно без ефект върху теб? Така че, в определен смисъл, теб няма да те е грижа дали има отрицателни същества тук, или там, или където и да е, защото те просто няма да оказват никакъв ефект върху теб. Разбираш ли?
Участник: ...
Башар: Колкото повече се фокусираш върху идеята, че съществуват отрицателни същества, толкова повече отрицателно ориентиран ще бъдеш. Всъщност точно това е, на което те разчитат. Разбираш ли, че това е трикът?
Участник: ...
Башар: Идеята е, че те искат ти да мислиш, че са по-силни, отколкото са. И силата им идва от това, че могат да те накарат да вярваш, че са по-силни, отколкото са. Така че ти им предоставяш своята сила. И така ти се поддаваш на отрицателната идея, която те поддържат. Те обаче не притежават повече сила от теб. Те просто искат ти да вярваш, че притежават повече сила и когато ти вярваш в това, то те наистина притежават такава сила! Защото ти си им я предоставил. Така че не се поддавай на този трик. Не се впрягай от идеята, че съществуват отрицателни същества. Разбира се, че съществуват. Но какво от това? Какво общо има това с живота, който ти ще преживееш?
Участник: Нищо.
Башар: Добре, тогава? Защо въобще да повдигаш въпроса?

Няма коментари:

Публикуване на коментар