събота, 22 юли 2017 г.

ЗА СЪПРОТИВИТЕ



ЗА СЪПРОТИВИТЕ


Когато става дума, че на каквато и да се съпротивлявате, то устоява... умът е вече най-великия майстор в това. Той ще направи всичко, за да не последва насоката ви, докато не разбере, че вече няма да участвате в неговите игри. Тази нова връзка с ума може да се формира, като се гмурнете в онези места в тялото си, които все още поддържат съпротива и напрежение. Вашето тяло е като гробище на минали преживявания, които все още се съпротивляват на някои спомени, хора от миналото или аспекти от живота ви. Вашето тяло е проектирано да задържа специфично физическо напрежение, докато споменът, свързани с него, се изчисти.
Например, ако раменете ви се напрягат всеки път, когато мислите за даден човек или ситуация на работното място, вие ще искате да попитате раменете си (сякаш те биха могли да говорят) в какъв конкретен спомен памет са се вкопчили така здраво. Когато спрете и попитате някои части на тялото си за какво наистина са се задържали, това се превръща в някакъв вид археологическа експедиции, при която можете да откриете всякакви свърхинтересни артефакти вътре в себе си! Кой да знае, че изследването на съпротивата може да бъде тооолкова вълнуващо!
Можете да надскочите всяка физическа болка или проблем, който тялото ви има, като просто навлезнете в опитността, проучите какъв е споменът и го освободите от тялото с дъха си. Дишането ви винаги е врата към изцелението. Ако това е голяма травма, заседнала в тялото ви от години, може да се наложи да прекарате повече време от обичайното, за да я почувствате дълбоко, така че да успеете да я освободите напълно. Ще разберете, че си е отишло от вашите клетки, когато можете да превъртате спомена и нищо не се появява в тялото ви.
Тайната е в това да почувствате най-големия си страх, който се крие под съпротивата ви към страха. Знам, че звучи сложно, но не спирайте, когато се блъснете в съпротивата да почувствате старата травма вътре. Гмурнете се в спомена, опознайте мислите и чувствата около него много пъти, отидете още по-дълбоко и преминете през него със силата на предаването! В крайна сметка ще откриете, че под всичко това е присъствието на вашето вечно същество. Уф!! Знаех си, че трябва да има някаква прекрасна причина да се абонирам за всичката тази болка!
След като успеете да се предадете, преминавайки през всички емоционални блокажи, и да откриете реката на съзнанието, която ви прониква и ви обгражда, ще бъде свободни и изцелени на най-дълбоките нива. Когато откриете как да освободите тялото си от цялото му напрежение и съпротива към живота, ще имате силата да проявите почти всичко, което можете да си представите. Като освободите напълно страха, заклещен в клетките ви, вие си възвръщате достъпа до тази супер естествена енергия вътре във вас. Ще цените повече живота и ще разбирате себе си на по-дълбоко ниво, а също така ще знаете и как да преминете през всяко напрегнато преживяване, което възниква. Наистина е невероятно как си създаваме всички тези заплетени усложнения, само за да бъде по-интересно завръщането ни у дома.
Животът е тук, за да бъде проучен и изпитан на всяко ниво. Прилича на една голяма шведска маса с десетки хиляди вкусни основни ястия, където и колебанието, съмнението, страхът и съпротивата са ястия от листата, които душата ни иска да вкуси, да смели и да превъзмогне. Как иначе бихме могли да опознаем нашата експанзивна истинска природа, освен ако нещо малко и свиващо не ни натиска надолу, така че по-късно да можем щастливо да го освободим и да въздъхнем “aааах!". Освобождаването на напрежението във вашето тяло, причинено от резистентността, дава на егото усещането за свобода и щастие. Това е като велик оргазъм, за чието постигане е трябвало усилено да поработите. След като веднъж откриете тайната на отпускането на тялото, докато се наслаждавате на надпреварата по нагорнището, скоро ще откриете себе си как пристигате в земята на абсолютното блаженство.
Вашата Просветляваща Задача: Отделете следващите 7 дни на живота си, за да станете любопитни за това, на което наистина се съпротивлявате в живота си. Може би се съпротивлявате на остаряването, на това да нямате достатъчно пари, на това да не сте прави, да бъдете обвинявани, неразбрани или се съпротивлявате на дълбоката интимност във връзката ви и т.н... Всеки път, когато откриете нещо, на което се съпротивлявате, напишете го на лист хартия, така че можете да се върнете към него по всяко време през деня. След това намерите онова нещо във вашия списък, на което се съпротивлявате най-много и прекарвайте по няколко минути всяка сутрин да се отпускате в това чувство. Приемете съпротивата си към него, бъдете с това, с което не можете да бъдете, насочете се право в сърцето на страха с решителността на воин! Не спирайте, докато не намерите мир с мисълта, на която се противопоставяте. Продължавайте да седите и да бъдете с чувствата в момента на възникването им, без да се включвате в допълнителната история зад тях. Пуснете се от вашите истории ... просто практикувайте дълбоко релаксиране в тялото си, така че да можете да почувствате всички ваши чувства, скрити вътре. Докато се упражнявате да чувствате приемането отново и отново, скоро ще видите как всичко, от което сте се страхували, се стопява и се заменя с дълбока тишина и вътрешно спокойствие. Това спокойствие е истинската ви природа и да живеете от това пространство означава да предприемете първата стъпка към превръщането ви в просветлен майстор на живота си.

Джефри Озуалд, “Просветленият Манифестор“

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар