сряда, 4 октомври 2017 г.

Жена му го кара да изгони майка си от собствената им сватба, но той прави нещо, което никой не е очаквал…




На една сватба младоженецът седнал до майка си на сватбената маса, съпругата не била много щастлива, така че попитала, от какъв зор я е поканил. Според нея подобно събитие е за младите, на което да се изфукат пред своите приятели и познати.
– Веднага да я изхвърлиш от тука, тя на нашата маса място няма!- казала младоженката, на което съпругът не отговорил нищо, но тя продължила да настоявала, майка му да си тръгне и нямала никакво намерение да отстъпи.
Младоженецът отишъл до микрофона и казал:
– Кой иска да купи майка ми? Продавам я, защото жена ми не я иска! Има ли желаещи?
Всички гледали смаяно и никой нищо не отговорил. След като изчакал малко време, синът отишъл до майка си, взел я на ръце и казал гласно:
– Ето виждаш ли мамо, аз те обичам, а никой друг не обели и дума. – след тези думи, той хванал майка си под ръка и си заминали, оставяйки гостите и булката в недоумение.
Тъй като били от малък град, в който всичко се знаело, след няколко дни на тяхната врата се почукало и разтурилият сватбата младоженец отворил и с изненада видял най-богатия човек в окръга.
Човекът не дочакал дори да го поздравят, а направо изстрелял най-искрените думи, към този непознат.
– Чух какво се е случило на сватбата ти, заради това реших да ти дам моята дъщеря за жена. Така ще съм сигурен, че тя ще бъде в най-добрите ръце, защото видях какво отношение имаш към майка си. Искам да ти кажа, че само мъж отгледан от кралица, може да се държи със своята жена като с принцеса.

Една поучителна история за взаимоотношенията между майка и син, мъж и жена. Една история, която ще те накара да се замислиш върху това, как думите и действията могат да наранят и да предизвикат различни емоции у различните хора. Ти на мястото на младоженеца как щеше да постъпиш?

Няма коментари:

Публикуване на коментар