понеделник, 2 октомври 2017 г.

Предколедна екскурзия до Онируполи от София и Пловдив

Предколедна екскурзия до Онируполи от София и Пловдив


Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 1 ден
Маршрут: София / Пловдив - Кавала - Драма - Пловдив / София
Дати: 02.12.2017, 09.12.2017, 16.12.2017, 23.12.2017
Цена от: 35 лв.

Програма
Онируполи (град на мечтите) е един коледен празник, който спечели вниманието на цяла Гърция и превърна град Драма в привлекателен център за Коледните празници. Съграждани и доброволци се грижат за коледната украса на къщи и общинската градина, където се прави Онируполи (град на мечтите). Инересът и желанието на детските градини, детските ясли, началните и средни училища за посещение в очарователното селище на дядо Коледа е много голям. Училища от всички краища на Северна Гърция посещават Онируполи през коледните празници. Многодневните програми в Онируполи-Драма включват също концери, народни танци демонстрация по бойни изкуства и театрални представления.

Вариант 1:
Отпътуване от София в 6:00 ч., автогара Сердика (Възможност за качване от Шел Драгичево, Дупница, Благоевград и Банско).

Вариант 2:
Отпътуване от Пловдив в 6:00 ч. от паркинга на хотел Тримонциум (възможност за качване от Пазарджик).

Пристигане в Кавала. Туристическа програма: пристанището, къщата на Мохамед Али паша /смятан за основател на съвременен Египет/, Имарета, построен от него, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тази постройка е превърната в луксозен хотел. Други забележителности са църквата "Св. Николай Чудотворец", църквата „Св. Богородица”, Паметника на Мохамед Али, Акведуктът Камарес - колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Конструкцията се състои от 60 арки. Разглежда се и крепостта на града, разположена на скалист нос на брега на Бяло море. Крепостта е имала 7 порти, като тази, която водела на север се е наричала Стамбул-капия. Екскурзоводската програма продължава около час и половина.
Свободно време за пазаруване и разходки. Отпътуване за Драма.

Пристигане в град Драма. Драма е оживен град с дълга и богата история. Построен е буквално върху вода. Бистрите извори на река Агиа Варвара образуват невероятен парк в сърцето на Драма, който е един от 60-те най-добри природни паркове в Европа в рамките на програмата „Култура 2000”. Свободно врезе за разглеждане на Драма. Посещение на коледния базар наречен „Онируполи”, утвърден като най-голямото коледно събитие в Гърция. Малки кокетни къщички, които напомнят домовете на любимите приказни герои се подреждат една до друга и грейват в разноцветни коледни гирлянди и вълшебни светлини. Шоу, музика, танци, песни, театрални постановки, изложби, изненади за децата, различни интерактивни дейности.... Толкова много избор и толкова много коледно настроение едва ли е възможно да кипи по уличките на друго градче! Изборът е огромен, стига да сте готови да се впуснете в приключението „Коледа в Онируполи“!

Отпътуване за България. Пристигане на пл. Ал. Невски, София / хотел Тримонциум, Пловдив около 24 ч.


Цената включва
Транспорт с туристически автобус (климатик, видео, минибар),
Водач от агенцията
Медицинска застраховка с 2 000 евро покритие към ЗК Евроинс за лица до 69 г.

Цената не включва
Медицинска застраховк за лица над 69 г. 2 лв.
Разходи от личен характер
Входни такси за посещаваните туристически обекти

Други
Необходими документи:
Лична карта или валиден паспорт;

За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на отпътуване.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
При записване се внася пълната сума.

Туристическата агенция си запазва правото на промени по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар