четвъртък, 19 октомври 2017 г.

Какво е любов?

Какво е любов?Намалете темпото само за три минути, за да прочетете това. То си струва. Да докоснете думи, произнесени от деца.

Какво е любов?

Група от професионалисти задали този въпрос на деца от 4 до 8 години: "Какво според теб значи ЛЮБОВ?" Отговорите, които получили, били по-смислени и по-дълбоки, отколкото някой е можел да очаква.
Вижте и кажете какво мислите:

Ребека – 8 години: Когато баба получи артрит, тя не можеше повече да се навежда и да си лакира ноктите на краката. Оттогава дядо прави това вместо нея винаги, дори след като и той получи артрит на ръцете. Това е любов. 
Били – 4 години: Когато някой те обича, той произнася името ти различно. Ти просто знаеш, че името ти е чисто, произнесено от него.
Карл – 5 години: Любов е, когато едно момиче си слага парфюм и едно момче си слага афтършейв и те излизат заедно и се миришат.
Криси – 6 години: Любов е, когато ти отиваш да си купиш нещо за ядене и даваш на някого повече от твоя чипс, без да искаш той да ти дава изобщо от своя.
Тери – 4 години: Любов е това, което те кара за се усмихваш, когато си тъжен.
Дани – 7 години: Любов е, когато мама прави кафе на татко и сръбва от чашката му, преди да му я  даде, за да е сигурна, че е хубаво и няма да го опари.
Емили – 8 години: Любов е, когато се целуваш с някого през цялото време и когато се уморите да се целувате, ти искаш още да бъдеш с него и да си говорите още. Мама и татко са такива. Те изглеждат неприлично, когато се целуват.
Боби – 7 години (О-о-о!): Любов е това, което е в стаята с теб на Коледа, ако ти спреш да отваряш подаръците си и се заслушаш.
Ника – 6 години (Ние имаме нужда от няколко милиона повече Никита на тази планета): Ако искаш да се научиш да обичаш по-добре, трябва да започнеш с хората, които мразиш.
Ноил - 7 години: Любов е, когато казваш на едно момче, че харесваш ризата му, с която го виждаш всеки ден.
Томи -6 години: Любов е, когато една стара жена и един стар мъж са още приятели, макар че се познават много добре.
Синди – 8 години: По време на моя рецитал по пиано, когато излязох на сцената, много се страхувах. Видях колко много хора има в залата! Всички ме гледаха. И видях татко, който ми махна с ръка и ми се усмихна. Той беше единственият, който направи това. Повече не се страхувах. Това е любов.
Клер – 6 години: Мама ме обича повече от всеки друг. Никой друг не ме целува, преди да си легна.
Илейн – 5 години: Любов е, когато мама дава на татко най-хубавото парче от пилето.
Крис – 7 години: Любов е, когато мама вижда татко - мръсен и потен, и въпреки това му казва, че е по-хубав от Робърт Редфорд.
Мери-Ан – 4 години: Любов е, когато кученцето ти те близва по лицето дори и тогава, когато си го оставил цял ден само.
Лорен – 4 години: Зная, че по-голямата ми сестра ме обича, защото ми дава всичките си стари дрехи, а после трябва да излезе и да си купи нови.
Карен – 7 години (Каква представа!): Когато обичаш някого, клепачите ти подскачат нагоре и надолу и очите ти излъчват звездички.
Марк – 6 години: Любов е, когато мама вижда татко, седнал на тоалетната, и не мисли, че това е срамно.
Джесика – 8 години: Наистина не трябва да казваш на някого „Обичам те", ако не мислиш така. Но ако го мислиш, то трябва да му го казваш много пъти, защото хората забравят.
И финалното:
Лео Баскаглия, писател и преподавател, разказва за един конкурс, в който трябвало да журира. Задачата на конкурса била да се определи най-грижовното дете.

Победителят било едно четиригодишно момченце, чийто възрастен съсед наскоро изгубил съпругата си. Когато малкото дете видяло, че мъжът плаче, отишло в двора на господина, покатерило се в скута му и останало седнало там. Когато се върнало при майка си, тя го попитала какво е казало на съседа, а малчуганът отвърнал: "Нищо, само му помогнах да поплаче".
Източник - някъде из интернет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар