понеделник, 8 май 2017 г.

Точка на щастието

Знаете ли, че в нашето тяло има точка на щастието?



Цял живот търсим щастието къде ли не… Оказа се, че то през цялото време е било нас
Ние търсим „точката на щастието.“ Откриваме я и работи с нея. За щастие, не трябва да отиваме далеч. Точката на щастието е в нас. Това е тимусната жлеза, която се намира в центъра на гърдите. Източната медицина я нарича „точка на щастието“, и с право!
Тази жлеза помага за неутрализиране на негативната енергия, укрепване на имунната система, поддържа здравето.
Докосвайте, галете, масажирайте тази точка, и не след много дълго време ще откриете колко ефективна е тя. Това помага да се повишат енергийните ни вибрации на по-високо ниво. Тимусната жлеза поддържат енергията на тялото ни.
Ето защо, когато нашата енергийна система е извън равновесие, тя може да помогне, защото тимусната жлеза е мост между мозъка и тялото.
По време на стрес тимусната жлеза се свива, което води до намаляване на жизнеността.
Как да се стимулира тимуса?
Това може да стане с юмрук, като Тарзан от филма, но не е необходимо нито да викате толкова силно, нито да се катерите по дърветата, нито да биете силно с юмруци в гърдите.
Можете да почуквате или да галите пръсти. Направете това за около 20 секунди и се вдишва дълбоко в същото време. Можете да си повтаряте на ум в същото време: „Всичко е добре в моя свят“, или „Аз съм млад, здрав, красив“ или каквото и да е друго позитивно твърдение.
Как ще разберете, че тимуса се е засилил?
Ще усетите прилив на нова, чиста енергия. При правилно активиране на точката на щастието ще почувствате по тялото си леко „мравучкане“. Може да отнеме известно време, докато се появи това усещане. Не очаквайте резултати веднага. Бъдете последователни и търпеливи. Правете това упражнение всеки ден. След време определено ще почувствате ефекта, и ще бъдете приятно изненадани.
Ако имате чести пристъпи на тревожност, паника и стрес – правете по няколко пъти на ден това простичко стимулиране на тимуса. Сами няма да разберете как ще успеете да си възвърнете баланса в живота.

Няма коментари:

Публикуване на коментар