понеделник, 22 май 2017 г.

келтските възли

Изберете един от келтските възли и вижте какво ще ви каже той!



Келтските възли в продължение на хиляди години са били използвани като амулети. Техните изображения красили храмове и дрехи, а амулетите във формата на келтски възел били носени около врата. Невероятно, но тези тайнствени знаци могат да бъдат намерени в римската и византийската архитектура, в старинната ислямска декорация, в етиопските книги. Те се срещат дори сред древната славянска символика. Тези възли имат много голяма сила. Концентрирайте се и изберете знака, който ви харесва най-много.

Ето какво ще ви кажат келтските символи:
1) Дървото на живота.

Във вас се крие огромен потенциал. Корените ви отиват дълбоко в земята, вие цените стабилността и сте стъпили здраво на краката си. Трябва да се научите да черпите енергия от самата земя: ходете боси по-често в природата и ще видите как животът ви ще стане по-ярък, пълен и осъзнат. Обърнете внимание на гърба и кръста си.
2) Вътрешeн огън.

Избрали сте възел, който представлява огън и феникс. Тази митична птица е в състояние да се издигне от пепелта, като започне живота си наново и на чисто. Вие сте амбициозни, пълни с енергия и страст. Във вас гори огън, но пазете се, този елемент може да унищожи всичко по пътя си. Покажете огнената си природа в работата си, а в ежедневието си се научете на самоограничение, умереност и вътрешна чистота. Съдбата ще ви възнагради за това.
3) Голям дракон.

Духът на земята ви говори. Имате голям потенциал да се превърнете в едно цяло с природата, да намерите хармония със своите вътрешни и външни светове. Вие може да донесете радост на другите, да ги научите, да насърчите тяхното развитие. След като осъзнаете силата си, можете да промените нещо във вас, което не ви харесва. Вие сте изключително чувствителна и духовна личност.
4) Пентаграм. 

Избрали сте мощен символ на защита и лична сила. Това подсказва, че на този етап от живота, трябва да намерите баланс между духовното и физическата енергия. Трябва да намерите пътя към себе си. Вие имате голям потенциал, може би дори екстрасенски способности. Вашият символ прилича на звезда с пет лъча и сърцето ви е светло и топло. По отношение на здравето обърнете внимание на черния си дроб.
5) Котешки възел.

На вас са присъщи котешките грация и скорост. Вие сте много гъвкав човек, но не можете да понесете напрежението и агресията. Обичате да се чувствате обгрижени и защитени. В живота вие сте уверени. Колкото по-добре познавате себе си, толкова по-добре разбирате света около вас и другите хора.
6) Божествен слънчоглед.

Вашето сърце е като отворена книга. Можете да излъчвате топлина и приятелско отношение. Можете да се грижите и умеете да заставате от другата страна, вие сте един добър приятел на всички. Имате положителна нагласа и никога не губите вяра в доброто. Погрижете се за тялото си, обърнете особено внимание на колената. Научете няколко техники за дишане, това ще ви помогне да се отпуснете и да поддържате вътрешната си хармония.
Ако искате, можете да носите келтските символи като амулет или под формата на татуировка. Тяхното въздействие върху вас ще увеличи и изостри силните ви качества.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар