вторник, 8 август 2017 г.

Безсмъртните дишат със стъпалата си...

Безсмъртните дишат със стъпалата си...

Мъдростта идва и през... краката, точките там помагат за да добро здраве


Ако всяка вечер преди сън 100 пъти настинете леко тази точка, това ще удължи живота ви според специалистите по акупресура.
Обикновените хора вървят, без да обръщат внимание на това какво точно правят. Мислите им витаят далеч извън пределите на тялото им. Съзнанието, духът и енергията не са в хармония. Древна даоистка поговорка гласи  „Мини след хранене 100 крачки и ще живееш 100 години".

Древните китайци оприличавали човека на корените на дървото.
Както за да е здраво и жизнено, на дървото му трябва добре развита коренова система, така и краката на човека, даващи опора на тялото му, трябва да са устойчиви и здрави. Дао Хан Сюй Цу казвал: „стъпалата дишат постоянно и непрекъснато, леко предвижвайки се". Под „дишане" се има предвид енергийната обмяна между тялото и земята.

„Мъдростта влиза през краката."
Според китайците, ако искате да сте здрави, пълни с енергия, бодрост, да забавите процеса на стареене и да си удължите живота, трябва да се научите да трупате в организма си достатъчни количества енергия и да поддържате правилното ѝ циркулиране из тялото. За да управлявате жизнената енергия, трябва да се научите да дишате през точките юн-цюан („пулсиращ извор"), които са портите, през които жизнената енергия на организма може да се възобновява и да се регулира за сметка на идващата от земята енергия.
Китайците често казват за европейците, че подскачат, като вървят. Това говори за концентрацията им само върху ума и липсата на напасване с околната среда и природата.
Неправилната стойка при ходене се формира с години от лошо избрани обувки, от липсата на навик да се ходи бос по земята, пясъка, тревата и камъчетата, от заседналия начин на живот. Всички сме заседнали здраво пред компютрите, зад волана, на бюрото в офиса или пред телевизора. Резултатът – „пулсиращият извор" се превръща в изворче, а после блокира напълно. Това води до болести в малкия таз, бъбреците, гръбначния стълб, разширени вени, бърза умора, депресия и много други неприятности. 
Какво да се прави? Отворете точките юн-цюан, възстановете нормалното преминаване на енергията в краката и тялото. Ходете боси винаги, когато ви е възможно.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар